Hírek

Tisztelt Kolléga, Kolléganő!
2023.01.03

Az atheroszklerotikus érbetegségben szenvedő honfitársaink száma milliós hazánkban. A betegség akár évtizedekig tünetmentes, de még érkatasztrófák után is hosszú évekig a betegek tünetmentesen élhetik életüket, ezért motivációjuk a betegség prognózisát kritikusan befolyásoló gyógyszeres és életmódi beavatkozások tekintetében gyenge, a magas időfaktorú invazív beavatkozások igénybevételével jellemzően indokolatlanul sokat késlekednek. A betegség természetrajzának bemutatása, a beavatkozási lehetőségek hatásmechanizmusának feltárása ebben a helyzetben egy fontos terápiás feladata egészségügyi rendszerünknek.

A Magyar Kardiovaszkuláris Rehabilitációs Társaság szakmai tevékeny-ségének egy kulcsponti elemének tekinti a betegoktatás hatékony rendszereinek elterjesztését. Mivel hazánkban a betegedukáció egyelőre az útkeresés fázisában van, azt a célt tűzzük a társaság elé, hogy a Deutsche Rentenversicherung Bund támogatásával, a Julius Maximilians Universität Würzburg Arbeitsbereich Rehabilitationswissenschaften vezetésével kifejlesztett konzultatív programot adaptáljuk széles körben.

Tisztelettel invitáljuk Önt, és kollégáit a program bemutatását célzó, a hazai adaptációs lehetőségeket megvitató első workshopra az adaptálást vezető Tiringer István és Simon Attila kollégák nevében is.

A 2023. január 6-án 10-16 óra között Balatonfüreden, az Állami Szívkórház előadó termében megrendezendő Workshop részletes programját mellékeljük. A rendezvényen való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

A januári, balatonfüredi személyes találkozás reményében
Dr Kósa István                       Dr Kohut László           
      titkár                                      elnök