Hírek

?Kardiológiai rehabilitáció alatti innovatív cukorbeteg oktatásért? pályázat nyertesei
2016.02.01

A pályázat kiírásában, a beérkezett pályamunkák elbírálásában több szakmai szervezet (Magyar Kardiovaszkuláris Rehabilitációs Társaság, Magyar Kardiológusok Társasága, Betegoktatók és Egészségnevelők Országos Közhasznú Egyesülete, Magyar Diabetes Társaság) vett részt.

A beérkezett tíz pályamunka mindegyike magas színvonalú volt, elkötelezett munkán alapult. Az írásbeli értékelés (a zsűri anonim pályázatokat bírált el) után a szóbeli fordulóra 2016. január 15-én került sor. A helyszínt, a lebonyolítást a Budapesti Szent Ferenc Kórház biztosította. Hét pályázó jött el a döntőre, mutatta be elképzelését, és válaszolt a zsűri kérdéseire. Így alakult ki a végleges sorrend. A pályázatok bemutatásából, a felmerült kérdésekből sokat tanulhattunk, a témacentrikus együttgondolkodás volt inkább jellemző, nem a verseny, a szereplés miatti aggódás. …

Az Év Cukorbeteg Oktató Csapata címet az Alapítvány a Magyar Honvédség Balatonfüredi Kardiológiai Rehabilitációs Intézetéért nevében pályázó csapat (Szuchy Krisztina nővér, MSC hallgató, Rudi Julianna, diabetes szakápoló, Tamás Réka, dietetikus, Szálka Brigitta, dietetikus, egészségtanár, PhD hallgató, Dr. Havasi Anett, diabetológus, hipertonológus, nephrológus, Dr. Kósa István Ph.D., kardiológus, kard. rehab szakorvos) nyerte.

Második helyezett a Dombóvári Szt. Lukács Kórház Kardiológiai Rehabilitációs Osztály, harmadik pedig a Soproni Állami Gyógyintézet csapata lett. (Ld. Fotó)

A legjobb pályázatot benyújtó csapat 200 ezer forint, a 2. helyezett 150 ezer forint, a 3. helyezett 100 ezer forint díjazásban részesül olyan formában, hogy a Magyar Kardiovaszkuláris Rehabilitációs Társaság a fenti összegben átvállalja egy hazai szakmai kongresszuson való részvétel díját.

A győztes pályamunka egy multimédiás betegoktató anyag, mely kiscsoportos betegoktatás diasorára és videofelvételére épül, de az oktatott anyag passzív átadását pár percenként interaktív visszakérdezésekkel szakítja meg. Az első helyezett továbbá 550 ezer forint összegig lehetőséget kap arra, hogy a benyújtott pályázatát megvalósítsa.

Az így elkészült anyagot az MKRT közkinccsé teszi. Reméljük, hogy új utat nyitunk a rehabilitáció alatti betegoktatásban, az elkészült eszközt újabbak követik majd, mindenki közös sikerére.

A pályázat létrejöttét az MSD Pharma Hungary Kft. támogatása tette lehetővé.

Üdvözlettel:

Dr. Simon Attila Bozóné Kegyes Réka Dr. Andrássy Gábor PhD
MKRT elnöke szervező bizottság tagja szervező bizottság tagja