Hírek

A Magyar Kardiovaszkuláris Rehabilitációs Társaság pályázatot hirdet ?Kardiológiai rehabilitáció alatti innovatív cukorbeteg oktatásért? címmel
2015.04.15

Olyan betegoktató-csapatok jelentkezését várjuk, melyek a cukorbetegek oktatásának színes palettáját mutatják be a diétás, a mozgás és kórélettani, gyógyszeres és életmódi ismeretek átadásán keresztül.

Előny, ha a team különböző foglalkozású tagjai alkotják a csapatot.

Előny, hogyha új, innovatív, több támadás pontú tematika vagy módszer kerül bemutatásra. Olyan intervenciók kidolgozását várjuk, mely a beteg motivációt ötvözi a klasszikus ismeretek átadásával, vagy játszva tanít, vagy új szemléletet honosít meg, és amely felhasználható bármely kardiológiai rehabilitációs osztályon.

A több szakmai területet érintő projektek értékeléséhez több szakmai társaság (Magyar Kardiovaszkuláris Rehabilitációs Társaság , Magyar Kardiológusok Társasága, Betegoktatók és Egészségnevelők Országos Közhasznú Egyesülete, Magyar Diabetes Társaság) jeles képviselőiből áll össze a bíráló bizottság.

Szakmai bíráló bizottság tagjai:

—Dr. Simon Attila

—Prof. Dr. Jermendy György

—Dr. Simon Éva

—Dr. Toldy-Schedel Emil

—Dr. Kohut László

—Dr. Andrássy Gábor

—Prof. dr. Kiss Róbert

—Dr. Hidvégi Tibor

—Dr. Gaál Zsolt

—Dr. Erdei Ferenc

—Bozóné Kegyes Réka

A pályázat egy fordulóban kerül lebonyolításra.

A csapatokat arra kérjük, hogy max. 5 oldal terjedelemben (1.1-es sorköz, 12-es betűméret, a terjedelem az ábrákat is magába foglalja) mutassák be elképzelésüket. Csatoljanak a tervezethez 1 oldal költségtervet.

Az elbírálás a beadott pályázaton és a csapat bírálóbizottság általi meghallgatásán alapul. A pályázó csapat tervezett időben lehetőséget kap arra, hogy rövid, interaktív formában megismertesse elképzeléseit a bírálóbizottsággal.

Ezt követően választja ki a szakmai bíráló bizottság a 3 legjobb pályázatot.

A legjobb pályázatot benyújtó csapat 200 ezer forint, a 2. helyezett 150 ezer forint, a 3. helyezett 100 ezer forint díjazásban részesül olyan formában, hogy a Magyar Kardiovaszkuláris Rehabilitációs Társaság a fenti összeg értékben átvállalja egy hazai szakmai kongresszuson való részvétel díját.

Az első helyezett emellett 550 ezer forint összegig* lehetőséget kap arra, hogy a benyújtott pályázatát megvalósítsa.

Az elkészült pályamunka a Magyar Kardiovaszkuláris Rehabilitációs társaság tulajdona, melyet a szerzők feltüntetésével a kardiológiai rehabilitációban részesülő cukorbetegek oktatásának elősegítésére a Társaság a hazai rehabilitációs ellátók rendelkezésére kíván bocsátani.

A pályázatot csak akkor bonyolítjuk le, ha legalább 5 oktató csapattól érkezik be pályázat.

Határidők:

2015. szeptember 30.

Beadási határidő

2015. október 31.

Csapatok meghallgatása, eredményhirdetés, Az Év Cukorbeteg Oktató Csapata - díjátadás

2016. február 28.

A megvalósított díjnyertes pályázat bemutatása


A pályázat létrejöttét az MSD Pharma Hungary Kft. támogatása tette lehetővé.


A Magyar Kardiovaszkuláris Rehabilitációs Társaság nevében
Dr. Simon Attila,
az MKRT elnöke

*A Magyar Kardiovaszkuláris Rehabilitációs Társaság nevére szóló számlákkal igazolt módon.