MKRT 2010. ÉVI KONGRESSZUSA

Közzététel: 2010. november 8.

Kardiológiai szakemberek kongresszusa Mátraházán

A Magyar Kardiovaszkuláris Rehabilitációs Társaság 2010. évi Kongresszusát Mátraházán a Mátrai Gyógyintézetben rendezték meg október 15-én és 16-án.

Az MKRT a tudományos program összeállításába bevonta a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségét, a Magyar Gyógytornász Társaságot, a Magyar Pszichológiai Társaságot, Debreceni Egyetem Orvos ésEgészségtudományi Centrum reprezentáns professzorait is. Védnökséget Dr. Cserháti Péter helyettes államtitkár vállalt.

Az ország legismertebb szakemberei ismertették az elmúlt évek legújabb tudásanyagát. A konferencia főtémája a rehabilitáció jelentősége a kardiológiai ellátó rendszeren belül.

A résztvevő kardiológus szakorvosokon kívül nagyszámban voltak jelen a rehabilitációs ellátásban tevékenykedő terapeuták, pszichológusok, gyógytornászok, dietetikusok és egyéb szakdolgozók.

A programban számos előadás foglalkozott a pszichoterápiás módszerekkel és lehetőségekkel, a mozgásterápia hatékonyságával, az életmódváltás pozitív hatásaival. Ezen túlmenően kiemelte a szakdolgozók szerepét a kardiológiai rehabilitációban.

A tanácskozások során az elért tudományos sikerek mellett a hátrányos területek is kiemelésre kerültek a fejlesztési irányok megjelölésével:

  • a kardiológiai rehabilitáció földrajzilag egyenlőtlen hozzáférhetőségének csökkentése
  • az akut szívbetegséget (infarktus, műtét) követő alacsony rehabilitációs részvételi arány növelése
  • az európai gyakorlattól messze elmaradó ambuláns kardiológiai rehabilitáció elterjesztése és financiális megalapozása
  • a hatékonysághoz nélkülözhetetlen multidiszciplináris szakmai teamek létrehozása

A jelentős számú kiállítók közül feltűnést keltett a hazai szabadalom alapján előállított Kiváló Áru Díjas haltermékek (halparizer, halsonka, halpástétom, halnyárs, halvirsli) bemutatása (Németország és Japán már árusítani készül), nálunk alig hallani róla.

A szakmai előadásokon kívül a Magyar Kardiovaszkuláris Rehabilitációs Társaság rendes éves közgyűlése is a program keretein belül zajlott le.Közgyűlés jegyzőkönyve

A Társaság 2009. évi pénzügyi beszámolója
Vissza a Hírek oldalra


Adatkezelési tájékoztató

Kövessen minket a Facebookon!