VERSENYFELHÍVÁS

Közzététel: 2013. március 13.

A gyógyítás nem csupán „szolgáltatás”, hanem ősidők óta alázatos – szinte szent – szolgálat, melynek célja a beteg testi-lelki-szellemi gondjainak megoldása, vagy enyhítése.
Fontos része a gyógyító és beteg mindig fennmaradó tájékozottsági aránytalanságának olyan jellegű csökkentése, hogy végül, mint egyenrangú felek tanácskozása alapján hozhassák meg közösen a megelőzés-kezelés-rehabilitáció során felmerülő döntéseket.

A XX. század végének információs forradalma és a XXI. század kreativitásra és empátiára törekvése új elvárásokat támasztanak a betegoktatókkal és az egészségnevelőkkel szemben. Ezért keressük azokat a kardiológusokat, orvostanhallgatókat és szakdolgozókat, akik új módon és az eddigieknél eredményesebben szólítják meg a lakosságot és a betegeket, azon belül is az egészségnevelés, illetve a betegoktatás legfontosabb célcsoportjait.
Ennek szellemében hirdetjük meg a

Kardiológusok I. Betegoktató és Egészségnevelő Versenyét,


melynek döntőjére a Magyar Kardiológusok Társasága 2013. évi balatonfüredi Tudományos Kongresszusán (május 8.-11.) kerül sor.

A jelentkezés határideje: 2013. április 21.


A jelentkezéssel együtt kérjük az előadás végleges diáit megküldeni a beokeverseny2013m@gmail.com e-mail címre.
Az első dia ismertesse az előadás címét, előadó nevét és munkahelyét (orvostanhallgató versenyző esetén a mentora nevét és munkahelyét is), illetve a kívánt célcsoportot megnevezését.
Az előadás 10 perces, verbális, laikusoknak szóló legyen, mely bárki számára élvezhető, érthető és megjegyezhető. Minden versenyző csak egy előadással indulhat.

Az elődöntő helyszíne: a Budapesti Szent Ferenc Kórház (1021. Budapest, Széher u 73.)

Időpontja: 2013. április 27. szombat, 10.00.óra

A balatonfüredi döntőbe a 6 legjobb versenyző kerül.

A döntő zsűri elnöke: Prof. Dr. Merkely Béla, a MKT elnöke

Bízunk abban, hogy a megelőzés – gyógyítás – rehabilitáció minden területéről érkeznek kardiológus, vagy ezen témák iránt érdeklődő orvostanhallgató pályázók.

Magyar Kardiológusok Társasága
és a Betegoktatók és Egészségnevelők Országos Közhasznú Egyesülete (BEOKE)
Vissza a Hírek oldalra


Adatkezelési tájékoztató

Kövessen minket a Facebookon!