„Mozdulj az egészségedért!”címmel nyílt napot rendezett a Füredi Szív Egyesület az Állami Szívkórházban

Közzététel: 2010. június 24.

Balatonfüreden 2010. június 4-én az Állami Szívkórház homlokzatán egy nagy feliratot olvashattak a járókelők. „Mozdulj az egészségedért!” - a Füredi Szív Egyesület szervezésében nyílt napot tartottunk az Állami Szívkórház Eszterházy termében és a Gyógy téren.

A program célja a Balatonfüreden működő Szív Egyesület munkájának bemutatása, megismertetése a várossal és a környéken élőkkel. A rendezvényt prof. Dr. Veress Gábor a Balatonfüredi Állami Szívkórház igazgató főorvosa nyitotta meg. Ezután betegoktató előadások következtek. Elsőként Kugler Imréné vezető gyógytornász mutatta be a Füredi Szív Egyesületet, amely már 1997 óta várja a szívük egészségét fontosnak tartó érdeklődőket. Az infarktus jeleinek felismeréséről, illetve az újraélesztésről Dr. Faluközy József részlegvezető főorvos tartott előadást. Ezt követően a rehabilitációról és a megelőzésről hallottunk értékes információkat Dr. Csendes Éva főorvosnő tolmácsolásában. Az érdeklődők nemcsak szívük működésének és a rizikófaktoroknak a megismeréséről, hanem a táplálkozás és a testmozgás jelentőségéről is tanácsokat kaptak Dr. Sziebertné Egyed Gabriella dietetikus és Perei Melinda gyógytornász előadásában. Az előadásokat kb. 150 résztvevő hallgatta, nemcsak a városból és a környékről érkező érdeklődők, hanem az intézet betegei közül is szép számban vettek részt a programon. A sok hasznos előadás után egészséges ételek kóstolója következett. Szendvicskrémeket, teljes kiőrlésű lisztből készült kenyereket, salátákat valamint korpás túrós pogácsát kóstolhattak a látogatók. A záró rendezvény egy rendkívül jól összeállított mozgásprogram volt 3 gyógytornász segítségével, amelyen továbbra is kitartóan részt vettek az érdeklődők. Az első részben egy bottal végezhető, minden izmot megmozgató tornát végeztek a résztvevők Sütöri Eszter vezetésével. A középső részben labdás egyensúlyozó gyakorlatokat Gyenge Valéria irányításával, majd a befejező részben táncterápiás mozdulatokat sajátíthattak el Schneider Zsuzsanna segítségével. A rendezvény végére jól összekovácsolódott a társaság. Dinamikus zenék adták a ritmust. A tornára nagy volt az érdeklődés, még az erkélyen is végezték a gyakorlatokat a betegek. Végül a kitartóak aerobikoztak is.
A program elérte a célját, mind elméletben, mind gyakorlatban megmutattuk az egészséges életmódhoz vezető utat. Mindenki mosolyogva és élményekkel tele térhetett haza. Köszönjük az Állami Szívkórház vezetőségének, dolgozóinak támogatását, és Balatonfüred Város Képviselőtestületének az anyagi hozzájárulását. Mindezek nagy segítséget jelentettek számunkra. Megtanulhattuk, hogy az egészségünkért mindannyiunknak tenni kell! Mindazokat, akik a rehabilitációból hazatérnek, illetve azokat, akik szeretnék javítani az egészségüket, Magyarország több városában és településén várják Szív Egyesületek. A Szív Egyesület szervezetei a www.masziv.hu internetes oldalon találhatók meg. És végül, de nem utolsó sorban köszönet a Füredi Szív Egyesület tagjainak is, akik támogatták a programot, és a mozgásterápa során is bebizonyították fittségüket, hiszen heti két alkalommal vesznek részt tornán az egyesület tevékenységének keretein belül. Bízunk abban, hogy jövőre újra megrendezhetjük ezt a programot.


Dr. Sziebert Dávid
A Füredi Szív Egyesület elnöke

Vissza a Hírek oldalra


Adatkezelési tájékoztató

Kövessen minket a Facebookon!