Amerikai-magyar orvostalálkozó

Közzététel: 2009. október 6.

Az Amerikai Magyar orvosszövetség (HMAA) magyar származású orvosok és kutatók szervezete, amely az orvosi hagyomány megőrzését és támogatása céljából jött létre 1968-ban, Clevelandben. Az HMAA célja, hogy szakmai és baráti téren is összetartsa az Amerikában élő, magyar származású orvosokat, illetve a Magyarországon dolgozó orvosokat egyaránt. A floridai Sarasotát jelölték ki az éves találkozók székhelyéül, ahova világ minden részéről egyre több magyar orvos érkezik. A szövetség idei gyűlését október 25-30.között tartja.
A HMAA minden évben támogatja a magyarországi orvostanhallgatók buffalói szakmai cseregyakorlatát, amelyen eddig több mint száz magyar orvostanhallgató vett részt. Az orvosszövetség 2008-ban nagyszabású dohányzásellenes konferenciát szervezett Budapesten, amelyen neves amerikai és magyar professzorok is ismertették kutatásaik ide vonatkozó eredményeit.

A szövetség idén második alkalommal szervezte meg a multidiszciplináris balatonfüredi diákkonferenciát, amelyet a balatonfüredi Állami Szívkórházban tartottak meg augusztus 21-22-én. A rendezvényre több mint 120 résztvevő érkezett, és 65 előadás hangzott el a két nap alatt számos szakterületről. A résztvevők között volt orvostanhallgató, rezidens, PhD-hallgató és szakorvos is. A rendezvény díszvendége és vezetője az Amerikai Magyar Orvosszövetség elnöke, dr. Peredy Tamás volt, aki az Egyesült Államokból érkezett a konferenciára.
A értekezletet péntek délelőtt köszöntő előadások nyitották meg, amelyen elsőként prof. dr. Veress Gábor, az Állami Szívkórház főigazgató főorvosa, Balatonfüred újonnan megválasztott díszpolgára kapott szót. Dr. Veress Gábor köszöntötte a résztvevőket és beszámolt a kórház működéséről, feladatairól. Dr. Peredy Tamás elnök üdvözölte a több mint százhúsz résztvevőt, utána dr. Dani Vilmos, dr. Csáthy László PhD, illetve dr. Tárnoki Ádám Domokos magyarországi összekötők és szervezők ismertették a két nap programját.

A cikk teljes terjedelmében olvasható a Magyar Orvos 2009/9. (35. oldal) számában.

Forrás: Magyar Orvos 2009/9.
Vissza a Hírek oldalra


Adatkezelési tájékoztató

Kövessen minket a Facebookon!