DR. ANDRÁSSY GÁBOR

vezetőségi tag, a Fegyelmi és Etikai Bizottság elnöke

Dr. Andrássy Gábor Ph.D.
Budapesti Szent Ferenc Kórház

1986-ban végzett a Semmelweis Orvostudományi Egyetemen, jelenleg a budapesti Szent Ferenc Kórház kardiológiai- és kardiológiai rehabilitációs osztályának osztályvezető főorvosa, és a Kórház orvosigazgatója. Belgyógyászatból, kardiológiából és orvosi rehabilitációból szerzett szakképesítést, valamint 2008-ban a budapesti Semmelweis Orvostudományi Egyetemen summa cum laude minősítésű Ph.D. tudományos fokozatot kapott.

Andrássy doktor amerikai orvosi diplomát szerzett 1991-ben (ECFMG, USA) majd egy évig az Amerikai Egyesült Államokban kardiológiát tanult (Virginia Heart Center at Fairfax Hospital, Fairfax, VA, USA). Szakértője az ultrahangos szívvizsgálatnak. Fő tevékenységi köre a koszorúér-betegség, a pangásos szívelégtelenség és a szívritmuszavarok gyógyítása, emellett foglakozik betegség megelőzéssel és kardiológiai rehabilitációval is.

Egyetemi kutatásaiért Rektori Díjban részesült. A későbbiekben önálló kutatásai eredményeit összegző dolgozataiban bemutatta a szívritmus-zavarokra, az ultrahangos szívvizsgálatra és a kardiovaszkuláris betegségek gyógyszeres kezelésére vonatkozó eredményeit, így számos közleménye jelent meg vezető szakmai folyóiratokban, mint például American Journal of Cardiology, Annals of Noninvasive Electrocardiography, Journal of the American College of Cardiology, The Clinical Pharmacology and Therapeutics, stb.

Számos szakmai testület mellett tagja a Magyar és az Európai Kardiológus Társaságnak. Dr. Andrássy több mint 20 éve oktat orvosegyetemi hallgatókat és szakorvos-jelölteket.


FORRÁS: Kardiológia, BudaVissza a Vezetőség oldalra


Adatkezelési tájékoztató

Kövessen minket a Facebookon!